Modele qendrash

Mohenjo-Daro u ndërtua në Shek. e XXVI p.e.s.. [9] Ishte një nga qytetet më të mëdhenj të QYT. të Lug. së Indusit, i njohur Edhe si Qytetërimi Harapas, [10] që u zhvillua Rreth Vitit 3000 p.e.s. nga Kultura para-historike e Indusit. Në kulmin e TIJ, QYT. i Lug. së indusit u shtri shumë në até […]

Mohenjo-Daro u ndërtua në Shek. e XXVI p.e.s.. [9] Ishte një nga qytetet më të mëdhenj të QYT. të Lug. së Indusit, i njohur Edhe si Qytetërimi Harapas, [10] që u zhvillua Rreth Vitit 3000 p.e.s. nga Kultura para-historike e Indusit. Në kulmin e TIJ, QYT. i Lug. së indusit u shtri shumë në até që sot është pakistanais dhe Inde Veriore, Duke u shtrirë në perëndim Deri në kufijtë e Iranit, në jug Deri në Gujarat dhe në Veri Deri në avanpostin e baktrias, me qendrat më të mëdha Urbane në Harapa, Mohenjo-Daro , Lothali, Kalibangani, Dholavira dhe Rakhigarhi. Mohenjo-Daro Ishte qyteti më i përparuar i kohës së TIJ, i shquar për inxhinierinë civile të sofistikuar dhe planifikimin Urban. [11] Kur QYT. i Lug. së Indusit pësoi një rënie të papritur Rreth Vitit 1900 p.e.s., Mohenjo-Daro u braktis.

9 [12] Kodi i Drejtësisë penale për të Mitur ka parashikuar për Herë të parë në legjislacionin Shqiptar dhe në praktikën e Drejtësisë, një Institut krejtesisht të RI që është “shmangia nga ndjekja penale”. Më lejoni që në mbyllje të fjalës SIME të shpreh falënderimet për Bashkinë e Tiranës dhe kryetarin e SAJ, z. Erion VELIAJ. Mohenjo-Daro (sindhi: موئن جدڙو, ourdou: موئن جدڑو), fjalë për fjalë Kodra e të vdekurve; [1] është një STI arkeologjik në provincën e Sindhit të pakistanais. I ndërtuar Rreth Vitit 2500 p.e.s., Ishte një nga Vendbanimet më të mëdha të QYT. të Lug. së Indusit dhe një nga Vendbanimet Urbane madhore më të Herme të Botës, bashkëkohës me qytetërimet e Egjiptit të lashtë, Mesopotamisë, Qytetërimin Minoik të Kretës dhe QYT. Norte Chico. Mohenjo-Daro u braktis në Shek. e XIX p.e.s. pas rënies së QYT.

të Lug. së Indusit dhe Siti NUK u zbulua Deri në Vitet 1920. Gërmime domethënëse janě kryer që atëherë dhe Siti i qytetit është shpallur trashëgimi Botërore nga UNESCO në vitin 1980. [2] Aktualisht Siti është i kërcënuar nga erozioni dhe restaurimet e papërshtashme. [3] Siti i Mohenjo-Daro është paraqitur në kartmonedhën pakistaneze prej 20 rupishë. Tashmë, të miturit që kanë kryer një vepër të lehtë penale dhe JO me Pasoja të rënda do të kenë mundësi të korrigjohen, këshillohen, informohem dhe udhëzohen se si Mund të përmirësojnë sjelljen, se si Mund të riparojnë dëmin e shkaktuar APO se si Mund të pajtohen me viktimën nëpërmjet zbatimit të masave alternative të shmangies nga ndjekja penale.

Comments are closed.

 

phone number lookup